Associació de Fibrosi Quística | COM VA SER EL SERVEI D’ATENCIÓ PSICOLÒGICA EN 2019 I COM VOLEM QUE SIGA EN 2020
56097
post-template-default,single,single-post,postid-56097,single-format-standard,eltd-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,borderland-ver-1.8, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,,grid_1200,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

COM VA SER EL SERVEI D’ATENCIÓ PSICOLÒGICA EN 2019 I COM VOLEM QUE SIGA EN 2020

Volem presentar-vos un resum de com ha anat el servei d’atenció psicològica o SAP, en 2019 i el resultat de les vostres experiències amb aquest servei. A més volem que 2020 estiga centrat en les vostres necessitats reals i per a això necessitem que us pareu un moment a imaginar i ens conteu com us agradaria que fora el SAP en aquest any.  Ho veiem!

¿Com ha anat el SAP en 2019?

El servei d’atenció psicològica està dirigit a totes les persones amb FQ de la Comunitat Valenciana i les seues famílies. L’objectiu és afavorir el desenvolupament d’habilitats personals i familiars que permeten viure millor amb la FQ i previndre les dificultats adaptatives que puguen sorgir davant els desafiaments que la FQ va plantejant al llarg del cicle vital.

Durant 2019 s’han realitzat un total de 343 accions d’intervenció, entre sessions de teràpia individual o familiar, assessoraments puntuals, grups de suport o tallers formatius entre altres.

En total van ser ateses 78 famílies amb diferents motius de consulta, principalment relacionats amb l’adaptació a la FQ en diferents moments crítics:

 

  • Procés de trasplantament 27%
    Adaptació al context hospitalari 20%
    Dificultats amb l’adherència al tractament 15%.
    Adaptació al diagnòstic 11%

 

 

Dins del servei oferit pel SAP el 45% de les accions s’han realitzat en la seu de l’Associació a través de sessions de teràpia individual o familiar.

El 40% han sigut intervencions realitzades en el context hospitalari dirigides principalment a millorar l’adaptació familiar durant l’ingrés hospitalari i especialment durant el procés de trasplantament.

Un 10% de les intervencions han sigut realitzades a través de videoconferències o mitjançant contacte telefònic ja siga per a seguiment o assessoraments puntuals.

El 5% restant ho constitueixen accions relacionades amb l’assessorament a centres educatius o tallers formatius entre altres.

¿Què diuen les persones usuàries del servei?

Durant 2019 les persones usuàries del SAP, a través del formulari de valoració, ens han comptat com els ha anat. Si no vas emplenar el formulari i vols fer-lo ara pots entrar en el següent enllaçFORMULARI  SAP 2019. “

Aquests han sigut els resultats:

1- Has pogut resoldre la qüestió que et porte al servei d’atenció psicològica?

El 85% assenyalen que van poder resoldre-ho satisfactòriament.

2- En quina mesura t’ha ajudat la intervenció psicològica en relació al problema específic que et va portar a consultar?

El 60% indica que la intervenció psicològica va fer que les coses milloraren  molt.

3- En general, què tan satisfet/a estàs amb la forma en què la teua psicòloga ha tractat el problema pel qual vas consultar?

El 78% està completament satisfet o molt satisfet.

4- Quin era el teu estat emocional general quan va començar el tractament?

L’estat emocional abans de la intervenció era en un 80% regular o prou malament.

5- Quin és el teu estat emocional general en aquest moment?

L’estat emocional després de la intervenció, a mitjà o llarg termini és entre bé i molt bé en un 73% .

¿Com volem que siga el SAP en 2020?

Les coses han anat molt bé en 2019 però volem continuar oferint el millor servei adaptat a les vostres necessitats reals, i per a això necessitem que imagineu i ens compteu:

Si fores la cap, o el cap del Servei d’Atenció Psicològica (*SAP) per a FQ i tingueres la capacitat que tots els teus desitjos es feren realitat, què desitjaries per al SAP en 2020? quines noves activitats es posarien en marxa? quines coses serien iguals o diferents en 2020?. Potser t’agradaria que hi haguera algun grup de suport?,  alguna formació sobre algun tema que t’interesse?, imagina i explica’ns punxant en l’enllaç ¿Cóm vullc que siga el SAP a 2020?”

L’Associació la construïm entre tots i totes, gràcies per la teua aportació!

Sense Comentaris

Ho sentim, en este moment no es pot fer comentaris