Asociación de Fibrosis Quística | Fisioteràpia domiciliària
52425
page-template-default,page,page-id-52425,eltd-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,borderland-ver-1.8, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,,grid_1200,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
FISIOTERAPIA RESPIRATORIA

FISIOTERAPIA RESPIRATORIA

carlos y jaume (2)

La fisioteràpia és un dels pilars bàsics del tractament de la FQ i necessita estar en contínua revisió, per a actualitzar les tècniques, adaptar-les a les edats dels xiquets/as o la situació particular.

L’Associació de FQ Comunitat Valenciana posa a la disposició dels nostres socis i sòcies un equip de fisioterapeutes especialitzats en fisioteràpia respiratòria en FQ.

Poden sol·licitar-ho persones amb FQ o familiars de tota la Comunitat Valenciana que vulguen continuar aprenent i millorant la seua fisioteràpia diària.

És requisit imprescindible estar registrat com a soci.

Tant si fa poc que has rebut el diagnòstic de FQ, com si fa molt temps que no et recicles en les noves tècniques, et recomanem que sol·licites el servei de fisioteràpia domiciliària.

També pots sol·licitar-ho si necessites un reforç puntual o assessorament sobre algun aspecte relacionat amb els exercicis de fisioteràpia.

OBJECTIUS DEL PROGRAMA

FORMACIÓ CONTÍNUA: formació durant tot l’any, a famílies i/o persones amb FQ, en les diferents tècniques, ampliant els recursos per a manejar la FQ, segons les necessitats i etapa evolutiva de cada cas, a més d’afavorir l’adherència al tractament i la promoció d’hàbits de vida saludables.
CONSULTA O ASSESSORAMENT: per a resoldre dubtes que puguen sorgir respecte al tractament de fisioteràpia, neteja d’aerosols i qualsevol altra qüestió.
ATENCIÓ DIRECTA: per a aquelles persones que durant l’any puguen necessitar un reforç de fisioteràpia, ja siga per estar passant un procés infecciós, dificultats en l’adherència al tractament, canvis del cicle vital… o qualsevol altra necessitat que requerisca l’atenció del fisioterapeuta.
DISSENY D’ACCIONS ESPECÍFIQUES: l’equip de fisioterapeutes posarà en marxa diferents programes encaminats a la prevenció d’aguditzacions, adherència als tractaments, registre d’una història clínica completa que permeta reflectir l’evolució dels pacients i l’avaluació de les necessitats i coneixements per a encaminar les accions a dur a terme.
La freqüència i duració de les sessions s’ajustarà a les necessitats i objectius marcats per a cada cas, tenint en compte que el servei és de suport, i no substitueix la fisioteràpia diària que progressivament es realitza de manera autònoma.

La modalitat de les sessions serà preferiblement presencial, en el domicili del/la pacient, encara que també es pot sol·licitar la modalitat de tele-assistència o combinar ambdues.

Protocol de seguretat per a sessions presencials. VEURE PROTOCOL

Pots inscriure’t telemàticament emplenant el formulari que trobaràs ACÍ

També pots consultar amb l’àrea de fisioteràpia enviant un mail a fisioterapia@fqvalenciana.com.

¿Qui son els fisioterapeutes?

 

cv

Provincia de Castelló:

María Barreda.

Provincia de Valencia:

Carlos Gomez y Mª Mar Sánchez.

Provincia de Alacant:

Carolina Payá.

 

 

m

 

 

 

m

¿Quines són les normes?

  • Per a cancel·lar una visita és necessari avisar com a mínim 24 h abans. Si això no es compleix la visita no podrà ser ajornada ni recuperada d’una altra manera.
  • Atés que els fisioterapeutes han d’organitzar una agenda molt complicada i visitar en poblacions molt diferents, preguem flexibilitat i tolerància a l’hora d’establir l’horari de visites.
  • És necessària la presència activa, (amb ganes d’aprendre), dels adults encarregats de la fisioteràpia en el cas de menors de 12 anys. Per als majors de 12 anys aconsellem que els pares queden en un segon pla amb la finalitat d’afavorir l’autonomia, excepte altres indicacions del Fisioterapeuta.
  • És important evitar les distraccions mentre el fisioterapeuta estiga realitzant la visita, (T.V., amiguets o germans que no col·laboren en la fisio, jocs …).

m

Enllaços d’interés: