Asociación de Fibrosis Quística | Fisioteràpia domiciliària
52425
page-template-default,page,page-id-52425,eltd-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,borderland-ver-1.8, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,,grid_1200,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
FISIOTERAPIA RESPIRATORIA

FISIOTERAPIA RESPIRATORIA

¿En què consisteix el programa?

 

carlos y jaume (2)

La fisioteràpia és un dels pilars bàsics del tractament de la FQ i necessita estar en contínua revisió, per a actualitzar les tècniques, adaptar-les a les edats dels xiquets/as o la situació particular que sempre és canviant.

El programa és gratuït per a les famílies sòcies en tot l’àmbit de la Comunitat Valenciana.

En 2020 ampliem el servei de fisioteràpia per a poder oferir un programa més complet i adaptat a les necessitats actuals.

Durant el primer semestre de l’any realitzarem  la part més intensiva del programa de Fisioteràpia Respiratòria subvencionada per la FEFQ, o el que solem dir “la fisio domiciliària”, encara que evidentment hem hagut d’adaptar-la donant prioritat a les sessions telemàtiques quan siga possible.

La part intensiva té com a objectius principals formar en les tècniques de fisioteràpia més adequades per a cada persona segons el seu context particular, per a millorar els recursos tècnics, l’adherència al tractament i els hàbits de vida saludables. Està especialment indicat per a famílies amb diagnòstic recent de FQ o que s’inicien en les tècniques de fisioteràpia.

Durant el segon semestre continuarem amb el servei de fisioteràpia de suport, menys intensiu quant a nombre de sessions, però amb la intenció d’oferir-vos solucions pràctiques a les vostres necessitats i situacions i a ser un suport de major continuïtat durant tot l’any.

Els objectius principals d’aquest programa de suport són:

Consultes o assessorament: assistència telefònica o per correu electrònic per a resoldre dubtes que puguen sorgir respecte al tractament de fisioteràpia, neteja d’aerosols i qualsevol altra qüestió.

Atenció directa: per a aquelles persones que durant l’any puguen necessitar un reforç de fisioteràpia, ja siga per estar passant un procés infecciós, dificultats en l’adherència al tractament, canvis del cicle vital… o qualsevol altra necessitat que requerisca l’atenció del fisioterapeuta. La freqüència i duració de les sessions s’ajustarà als objectius marcats per a cada cas. Les sessions es realitzaran preferiblement via telemàtica, (fins que existisca un major control de la pandèmia), o en el domicili o seu de l’Associació segons protocols de seguretat. PROTOCOLO DE DESESCALADA AFQCV

Tallers formatius per videoconferència: durant tot l’any es programaran tallers formatius per a diferents grups de edat i sobre diferents temes d’interés.

Disseny de programes específics: l’equip de fisioterapeutes posarà en marxa diferents programes encaminats a la prevenció d’aguditzacions, adherència als tractaments, registre d’una història clínica completa que permeta reflectir l’evolució dels pacients i l’avaluació de les necessitats i coneixements per a encaminar les accions a dur a terme.

PER A SOL·LICITAR QUALSEVOL CONSULTA DE L’ÀREA DE FISIOTERÀPIA POTS ENVIAR UN MAIL A fisioterapia@fqvalenciana.com

Pots vore un vídeo explicatiu del programa prement en la imatge:

video presentacion fisio domicilio

 

¿Qui son els fisioterapeutes?

 

cv

Provincia de Castelló:

María Barreda.

Provincia de Valencia:

Carlos Gomez y Mª Mar Sánchez.

Provincia de Alacant:

Jessica Ruiz i Tristán Rico.

 

 

m

 

 

 

¿Qui pot sol·licitar-ho?

Poden sol·licitar-ho persones amb FQ o familiars de tota la Comunitat Valenciana que vulguen continuar aprenent i millorant la seua fisioteràpia diària.

És requisit imprescindible estar registrat com a soci.

Tant si fa poc que has rebut el diagnòstic de FQ, com si fa molt temps que no et recicles en les noves tècniques, et recomanem que sol·licites el servei de Fisioteràpia domiciliària.

m

¿Com ho sol·licite?

Per a sol·licitar-ho heu d’emplenar el full de sol·licitud.  Punxa en Sol.licitud fisioterapia  per a emplenar la inscripció i dona-li a enviar.

m

¿Quines són les normes?

  • Per a cancel·lar una visita és necessari avisar com a mínim 24 h abans. Si això no es compleix la visita no podrà ser ajornada ni recuperada d’una altra manera.
  • Atés que els fisioterapeutes han d’organitzar una agenda molt complicada i visitar en poblacions molt diferents, preguem flexibilitat i tolerància a l’hora d’establir l’horari de visites.
  • És necessària la presència activa, (amb ganes d’aprendre), dels adults encarregats de la fisioteràpia en el cas de menors de 12 anys. Per als majors de 12 anys aconsellem que els pares queden en un segon pla amb la finalitat d’afavorir l’autonomia, excepte altres indicacions del Fisioterapeuta.
  • És important evitar les distraccions mentre el fisioterapeuta estiga realitzant la visita, (T.V., amiguets o germans que no col·laboren en la fisio, jocs …).

m

Enllaços d’interés: