Associació de Fibrosi Quística | Àrea psicología
55723
page-template-default,page,page-id-55723,eltd-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,borderland-ver-1.8, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,,grid_1200,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
ÁREA PSICOLOGÍA

ÁREA PSICOLOGÍA

pompa

En què consistix el suport psicològic?

Viure amb Fibrosi Quística presenta molts desafiaments pel que, no és res estrany, que moltes persones experimenten algun tipus de malestar emocional o alguna dificultat per a adaptar-se a les demandes de la situació, en algun moment.

El programa d’atenció psicològica està dirigit a previndre estes dificultats adaptatives i també a afavorir el desenrotllament d’habilitats personals i familiars que permeten viure millor amb la FQ.

Normalment s’establix una primera cita per a establir el motiu de consulta i veure junts qual és el millor camí que s’ha de seguir.
L’objectiu final és ajudar a entendre i manejar millor les dificultats que es puguen plantejar utilitzant els propis recursos personals i familiars.
A vegades, açò pot fer-se en una única sessió i altres és necessari emprar diverses.

 Volem donar el suport necessari per a garantir un servici de suport psicològic tant a València com a Castelló i Alacant. Esperem que vos animeu a utilitzar este servici, ja siga acudint als tallers que anirem proposant en la teua província o sol·licitant una cita.

Vos recordem que este és un servici gratuït per als nostres socis.

Principals àrees d’intervenció:

cuatro-pautas-para-establecer-objetivos-eficazmente-668x400x80xX

  • Assessorament familiar després del diagnòstic o en qualsevol altre moment que la família ho requerisca.
  • Maneig de dificultats amb els tractaments i altres aspectes de la FQ
  • Intervenció psicològica durant el procés de trasplantament. (Abans, durant i després).
  • Elaboració d’activitats formatives i material didàctic.

Els nostres psicòlegs:

dia fq 2015 crivaly (3)

Per a demanar cita, presencial o per videoconferència, pots contactar amb l’àrea de psicologia a través dels telèfons 96 356 76 16 i 637 581 752 i en el correu psicologia@fqvalenciana.com

En la Seu central a València pots contactar amb la Psicòloga Beatriz Monfort. Per a atenció presencial a la província d’Alacant pots contactar amb la Psicòloga Mónica Blasco a través del correu i telèfons anteriors.

En tot cas, si ara o en el futur, estàs fent front a alguna dificultat esperem que et trobes amb la llibertat de cridar-nos i demanar suport.

Articles, vídeos i material d’interés.

TAFANEJANT LA FQ AMB OLI I NOLI Y NUSHUSH.

Curtmetratge realitzat per Cystic Fibrosi Trust (www.cftrust.org.uk) per a ajudar els xiquets amb Fibrosi Quística a comprendre la seua malaltia i poder explicar a altres xiquets en què consistix. Àudio doblegat a l’espanyol.

Per a veure-ho punxa ací.

iv congreso federacion

EL PROCÉS DE CANVI CAP A UNA MILLOR ADHERÈNCIA.

Vídeo del taller “El procés de canvi cap a una millor adherència”. Beatriz Monfort. Psicòloga. IV Congrés Federació Espanyola FQ

En el taller es va parlar dels factors que influïxen en una millor adherència al tractament i es van fer exercicis pràctics per a fomentar l’autonomia i sensació d’autoeficàcia en niños/as, com a factor que influïx positivament. Per a veure-ho punxa ací.

fortalezas

FORTALESES PERSONALS PER A AFRONTAR L’ADVERSITAT.

Vídeo del taller Fortaleses per a afrontar l’adversitat. Alicia Gabaldón. Psicòloga. IV Congrés Federació Espanyola FQ.

Per a veure-ho punxa ací.

exceso-de-perfeccion

EL MILLOR ÉS ENEMIC DEL BO.

Article de Juan Barrachina, Psicòleg FQ Castelló. Reflexions i recomanacions per a quan el perfeccionisme no ens deixa sentir-nos satisfet o disfrutar de la realitat tal com és.

Per a veure-ho punxa ací.

NUEVOS DGOSTALLER DIRIGIT A FAMÍLIES AMB DIAGNOSTIQUE RECENT DE FQ.

Taller per a “Acabats de diagnosticar” de Fibrosi Quística, impartit per Beatriz Monfort i Mónica Hervás, psicòloga i treballadora social de l’Associació de FQ de la C. Valenciana, respectivament. III Congrés de la Federació Espanyola de FQ celebrat a Càceres al juny de 2012.

Per a veure-ho punxa ací.

corazon

TRACTAMENT ENZIMÀTIC I ADOLESCÈNCIA.
Article de Beatriz Monfort, psicòloga publicat en la revista 71 de la Federació espanyola de FQ. Recomanacions per a previndre i manejar dificultats en adolescents davant del tractament enzimàtic.

Per a veure-ho en la pàgina 44, punxa ací.