Associació de Fibrosi Quística | Exercici físic
55247
page-template-default,page,page-id-55247,eltd-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,borderland-ver-1.8, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,,grid_1200,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
EXERCICI FÍSIC

EXERCICI FÍSIC

Un dels nostres principals objectius recollits en el pla estratègic 2019-2022 és instaurar programes d’exercici físic que ajuden al fet que l’esport i l’activitat física formen part de la vida de totes les persones amb FQ, com a part del seu acte-cuidat i promoció de la salut.

 

Al novembre de 2017 comencem amb el primer programa d’exercici físic i actualment continuem avançant cada any una mica més a través del programa individualitzat ACTIVA-TE de el qual et donem més detalls a continuació.

PROGRAMA INDIVIDUALITZAT ACTIVA-TE

Està dirigit a persones amb FQ majors de 12 anys de tota la Comunitat Valenciana que vulguen millorar la seua condició física a través de l’entrenament.

Els objectius del programa:

– Millorar la condició física a través de l’activitat cardiovascular, de força, resistència, flexibilitat i coordinació.

– Augmentar de forma progressiva la freqüència i qualitat de l’exercici físic, de manera que cada usuari puga mantindre’s actiu de forma autònoma després del programa.

Es realitzaran entre 2 i 3 sessions d’entrenament setmanal al llarg de 5 mesos.

 

Una sessió setmanal serà supervisada directament pel preparador físic, i les altres haurà de realitzar-les l’usuari de manera autònoma, ja siga amb la pràctica d’algun esport o a través de la pràctica d’exercici pautat pel preparador.

En total es realitzaran 20 sessions d’entrenament supervisat directament amb l’entrenador al llarg dels 5 mesos. El fisioterapeuta treballarà en coordinació amb el preparador físic en les valoracions i disseny d’objectius individualitzats.

Els entrenaments es realitzaran a l’entorn del pacient, segons els recursos i motivacions de cada cas, o en el centre d’entrenament del preparador físic.

Es procurarà entrenar en diversos contextos, (espais oberts i tancats), per a poder continuar entrenant en diferents situacions, (diferents estacions, variacions de l’estat de salut general etc…), i seran els propis usuaris, amb l’ajuda de l’entrenador, els encarregats de buscar un espai on entrenar en la seua zona.

 

Si creus que aquest programa és per a tu pots descarregar més informació punxant en

ACTIVATE 2019

 

Per a sol·licitar una supervisió puntual amb el preparador físic o inscriure’t en el programa contacta amb l’Associació:

tlf:  963567616
email:  fibrosisadmonval@hotmail.es

Es donarà prioritat a aquelles persones que es troben en situacions on l’exercici físic està especialment indicat: persones en fase de pre o post trasplante i persones que han reduït la seua funció pulmonar i poden tindre una millora a través de l’entrenament.

Tots dos programes estan subvencionats en un 90% per l’Associació de FQ CV i el 10% serà a càrrec dels usuaris a través d’una col·laboració econòmica de 5 € per sessió d’entrenament, realitzant un ingrés de 50€ si és acceptada la inscripció  i altres 50€ en finalitzar el programa. (El programa consta de 20 sessions d’entrenament en total).

Si no pots realitzar l’aportació econòmica has de contactar amb l’associació o anotar-ho en les observacions de la inscripció  però no deixes d’inscriure’t per dificultats econòmiques.

MEMÒRIA EXERCICI FÍSIC ACTIVA-T’EN 2020 I VALORACIÓ DE LES PERSONES USUÀRIES.

Durant 2020 s’ha atés a un total d’11 persones incloent usuaris del programa ACTIVA-T’i persones que han rebut seguiment o supervisió puntual del seu entrenament.

L’àrea on els usuaris valoren que l’entrenament ha tingut major efecte ha sigut en la condició física general, assenyalada pel 75% de les persones usuàries, seguida de l’estat d’ànim i l’estat general de salut, (58,3%).

El grau de satisfacció dels usuaris ha sigut entre bastant i molt satisfactori en el 100% dels casos.

Pots veure més dades sobre com ha anat l’exercici físic punxant en
PROGRAMA EJERCICIO FÍSICO valoración 2020