Associació de Fibrosi Quística | V JORNADA DE FORMACIÓ PER A FAMÍLIES AMB DIAGNÒSTIC RECENT DE FQ
55963
post-template-default,single,single-post,postid-55963,single-format-standard,eltd-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,borderland-ver-1.8, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,,grid_1200,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

V JORNADA DE FORMACIÓ PER A FAMÍLIES AMB DIAGNÒSTIC RECENT DE FQ

Us presentem les V Jornades de formació en Fibrosi Quística. Aquestes jornades estan dirigides a famílies que han rebut el diagnòstic de FQ en els últims anys, i també estan obertes a qualsevol família que vulga continuar actualitzant informació sobre la FQ i els tractaments en l’edat pediàtrica.

En aquesta jornada tindreu l’oportunitat d’aprofundir en aspectes pràctics de la FQ i el tractament, que us seran molt útils en el dia a dia amb els vostres fills/es. Les realitzem cada dos anys amb el suport de les Unitats de Fibrosi Quística.

En aquesta ocasió, com en edicions anteriors, comptarem amb els professionals de la Unitat FQ de l’Hospital La Fe de València i de l’Associació FQ Comunitat Valenciana.

SESSIÓ I
DISSABTE 16 DE NOVEMBRE
9:30H A 14:00H
SALA H004 HOSPITAL LA FE. PAVELLÓ DE GOVERN TORRE H.

Aquesta sessió serà impartida pels professionals de la Unitat pediàtrica de Fibrosi Quística  de l’Hospital La Fe de València. Es tractaran aspectes pràctics per a conéixer millor la FQ i els tractaments des de les diferents orientacions.

A continuació podeu veure el programa:

SESIÓN I: 16 DE NOVIEMBRE

LA FQ I ELS TRACTAMENTS

9:30h – 10.00 h Presentació de la Jornada i experiència de jove amb FQ.
10:00h – 10:15h La Unitat de Fibrosi Quística Pediàtrica de l’Hospital La Fe. Dra Ribes Coordinadora de la UFQP. Paper de la Infermera Gestora de la UFQP . Veronica ATS coordinadora de la UFQP
10:15h- 11:15h Aspectes digestius i nutricionals en Fibrosi Quística. Moderadora: Dra Ribes. S Gastroenterología i Hepatología Pediàtrica. Coordinadora de la Unitat de FQ pediàtrica Hospital la Fe.
– L’afectació digestiva en la FQ. Dra Etna Massip.
– Els enzimes pancreatics. Dra Etna Masip.
– Aspectes Nutricionals. La Dieta en pacients amb FQ. Joaquín Calvo
11:15h – 11:45h Pausa – café
11:45h – 13:15h L’aparell respiratori en Fibrosi Quística. Moderadora: Dra Ribes. S Gastroenterología i Hepatología Pediàtrica. Coordinadora de la Unitat de FQ pediàtrica Hospital la Fe.
– Com i Perquè s’afecta el pulmó en la FQ. Dr. Lopez
– Quins recursos farmacològics tenim. Dr. Cortell
– Fisioteràpia respiratòria en la unitat de FQ. Angels Cebriá.
13.15-14:00h Preguntes i comentaris.

SESSIÓ II
DISSABTE 30 DE NOVEMBRE DE 10:00H
A 14:00H
SALA G-601 HOSPITAL LA FE PAVELLÓ G

Aquesta sessió serà impartida per les professionals de l’àrea psicològica i social de l’Associació de *FQ Comunitat Valenciana. Es tractaran aspectes relacionats amb el procés d’adaptació familiar després del diagnòstic i com afavorir l’adaptació *tambien en els xiquets/as.

A continuación podéis ver el programa:

SESIÓN II: 30 DE NOVIEMBRE

ASPECTES PSICOSOCIALS PER A UNA BONA ADAPTACIÓ FAMILIAR

9:30h-10:00h Presentació de la jornada.
10:00h- 11:30h L’adaptació familiar després del diagnòstic: aspectes clau per a una bona adaptació de la família a la FQ i els tractaments. Beatriz Monfort Gil. Psicòloga Associació FQ Comunitat Valenciana.
– El procés d’adaptació familiar.
– La FQ fora de casa: el col·le, la família extensa …
– Com fomentar en els xiquets/es eines per a un bon maneig de la FQ.
11:30h-12:00h Pausa-café
12:00h- 13.30 Aspectes socials: recursos disponibles. Mónica Hervás. Treballadora Social Associació FQ Comunitat Valenciana.
– Certificat de discapacitat: per a què serveix i com tramitar-ho.
– Ajudes per a la conciliació familiar: incorporació al món laboral.
– Prestacions: recursos econòmics i socials.
13.30-14:00h Preguntes i comentaris.

La jornada és gratuïta i per a la bona organització és imprescindible inscriure’s abans del 10 de novembre cridant a l’Associació al 963567616 o enviant un e-mail a fibrosistsval@hotmail.com

Per a evitar riscos d’infeccions creuades no és convenient que acudisquen els xiquets/as.

Sense Comentaris

Ho sentim, en este moment no es pot fer comentaris