Associació de Fibrosi Quística | PROGRAMES D’EXERCICI FÍSIC 2019
54981
post-template-default,single,single-post,postid-54981,single-format-standard,eltd-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,borderland-ver-1.8, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,,grid_1200,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

PROGRAMES D’EXERCICI FÍSIC 2019

L’Associació també té propòsits d’any nou i un d’ells és que l’exercici físic forme part de la vida de totes les persones amb FQ, perquè els ajude a tindre una bona qualitat de vida.

Potser no aconseguim els nostres propòsits d’any nou al 100% però posarem tots els nostres recursos per a acostar-nos el més possible a aquest objectiu. Al novembre de 2017 comencem amb el primer programa d’exercici físic per a persones amb FQ, i fins al moment, 27 persones han pogut beneficiar-se d’aquest servei.

Per a enguany 2019 us presentem dos programes que donen resposta a diferents necessitats:

1- GRUP D’ENTRENAMENT ACTIVA-DOS:

Està dirigit a persones trasplantades pulmonars amb FQ que es troben en una fase estable, amb bona capacitat pulmonar i que vulguen traure el màxim rendiment a l’exercici físic.

Es formaran grups de 3-4 persones que entrenaran una vegada per setmana amb la supervisió d’un entrenador físic que complementarà l’exercici o esport que faça cada usuari de forma autònoma.

L’objectiu d’ACTIVA-DOS és que les persones amb FQ trasplantades que es troben en una fase estable, puguen:

  • Aprendre eines pràctiques que els permeten realitzar exercici físic de forma segura i eficaç.
  • Conéixer la freqüència, intensitat, temps i tipus d’exercici més adequat a cada situació personal.
  • Millorar la condició física a través de l’augment progressiu i gradual de l’activitat física: activitat cardiovascular, força/resistència muscular, flexibilitat i coordinació.

 

El lloc d’entrenament dependrà de les característiques dels grups formats. Podrà realitzar-se en una de les clíniques col·laboradores amb l’Associació de FQ Comunitat Valenciana o a l’entorn dels participants.

Si estàs en aquesta situació pots inscriure’t al programa punxant ací .

2- PROGRAMA INDIVIDUALITZAT ACTIVA-T

Està dirigit a persones amb FQ majors de 12 anys de tota la Comunitat Valenciana que vulguen millorar la seua condició física a través de l’entrenament.

Els objectius del programa:

  • Millorar la condició física a través de l’activitat cardiovascular, de força, resistència, flexibilitat i coordinació.
  • Augmentar de forma progressiva la freqüència i qualitat de l’exercici físic, de manera que cada usuari puga mantindre’s actiu de forma autònoma després del programa.

 

Es realitzaran entre 2 i 3 sessions d’entrenament setmanals. Una sessió serà supervisada directament per l’entrenador, i les altres haurà de realitzar-les l’usuari de forma autònoma, ja siga amb la pràctica d’algun esport o a través de la pràctica d’exercici pautat per l’entrenador.

En total es realitzaran 20 sessions d’entrenament supervisat directament amb l’entrenador als deixe anar de 5 mesos.

Els entrenaments es realitzaran a l’entorn del pacient, segons els recursos i motivacions de cada cas.

Amb això esperem afavorir la continuïtat de l’exercici de forma autònoma, sense dependre de l’entrenador o un centre específic.

Es procurarà entrenar en diversos contextos, (espais oberts i tancats), per a poder continuar entrenant en diferents situacions, (diferents estacions, variacions de l’estat de salut general etc…), i seran els propis usuaris, amb l’ajuda de l’entrenador, els encarregats de buscar un espai on entrenar en la seua zona.

 

 

Si creus que aquest programa és per a tu pots descarregar més informació punxant en ACTIVATE 2019

Les inscripcions es realitzaran  a través d’aquest enllaç:  punxa ací.

 

 

Es donarà prioritat a aquelles persones que es troben en situacions on l’exercici físic està especialment indicat: persones en fase de pre o post trasplante i/o persones que han reduït la seua funció pulmonar i poden tindre una millora a través de l’entrenament.

 

Tots dos programes estan subvencionats en un 90% per l’Associació de FQ CV i la Consellería d,Educació, Investigació, Cultura i Esport. El 10% serà a càrrec dels usuaris a través d’una col·laboració econòmica de 5 € per sessió d’entrenament, realitzant un ingrés de 50€ si és acceptada la inscripció i altres 50€ en finalitzar el programa. (El programa consta de 20 sessions d’entrenament en total).

 

Si no pots realitzar l’aportació econòmica has de contactar amb l’associació o anotar-ho en les observacions de la inscripció però no deixes d’inscriure’t per dificultats econòmiques.

Sense Comentaris

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.