Associació de Fibrosi Quística | PREPARANT L’INICI DEL COL·LE
57074
post-template-default,single,single-post,postid-57074,single-format-standard,eltd-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,borderland-ver-1.8, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,,grid_1200,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

PREPARANT L’INICI DEL COL·LE

Començar un nou curs, ja siga preescolar, primària, o qualsevol altre, és un moment molt emocionant!, però també poden sorgir alguns dubtes o preocupacions, especialment si el teu fill té FQ i comença la seua etapa escolar.

Per a resoldre aquests dubtes o preocupacions comunes, la Federació Espanyola de FQ, amb la col·laboració dels professionals de diferents comunitats autònomes i Associacions, va publicar en 2019 la guia LA FIBROSI QUÍSTICA EN EL COL·LE.

Aquesta guia recopila experiències, consells i suggeriments per a orientar sobre com facilitar a un xiquet o xiqueta amb FQ, tant el rendiment com la integració i el gaudi de l’etapa escolar. Està dirigida tant a persones amb FQ i família com a professorat, personal de menjador escolar o qualsevol altra persona implicada en l’escolarització.

Al costat del recurs de la guia escolar, també podeu comptar amb una orientació personalitzada a través de l’àrea d’atenció psicològica i social de l’Associació FQ Comunitat Valenciana. Pots demanar una cita, per a rebre assessorament o suport en la informació al centre escolar, a l’hora de tractar les possibles necessitats que puga tindre el vostre fill/a.

Una comunicació contínua entre la família i l’escola és clau, perquè encara que la FQ no ha de ser un impediment per a una escolarització completa i satisfactòria, sí que pot ser necessari arribar a alguns acords i fer alguns ajustos des del centre escolar.

 

 

Tot el personal implicat, (equip docent, psicopedagògic, personal de menjador…) ha de conéixer les necessitats particulars del teu fill/a, per això s’aconsella realitzar una reunió al començament de curs, que pot incloure’ns també a l’equip psicosocial de l’Associació, i si és necessari un pla d’atenció mèdica individual escrit per part de la unitat de FQ. Durant el curs serà convenient mantindre aquesta comunicació segons les necessitats individuals.

Recorda que l’escola ha de fer els ajustos necessaris perquè els seus alumnes i alumnes amb alguna mena de discapacitat no siguen discriminats i puguen accedir a l’educació, de la mateixa manera que qualsevol altre, eliminant en la mesura del possible les barreres que puguen trobar. És un dret, no és un tracte de favor.

En el cas de la FQ els ajustos necessaris solen ser senzills, però no per això menys importants. Facilitar l’accés al bany, flexibilitzar dates d’exàmens o entendre que alguns tractaments poden afectar el rendiment temporalment, solen ser els més comuns. En la guia trobares molta més informació que pot aclarir els dubtes més freqüents.

Per a descarregar guia LA FIBROSI QUÍSTICA EN EL COL·LE punxa ACÍ.
Per a demanar cita per a assessorament individual pots escriure un correu a psicologia@fqvalenciana.com

Més informació per a descarregar:

 

Gaudeix del col·le! , i recorda, no es tracta només d’aprendre en classe, es tracta d’esports, música, jocs, amistats, viatges, de noves experiències i de créixer.

Sense Comentaris

Ho sentim, en este moment no es pot fer comentaris