Associació de Fibrosi Quística | EXERCICI FÍSIC EN FIBROSI QUÍSTICA,CADA MOVIMENT COMPTA
56985
post-template-default,single,single-post,postid-56985,single-format-standard,eltd-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,borderland-ver-1.8, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,,grid_1200,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

EXERCICI FÍSIC EN FIBROSI QUÍSTICA,CADA MOVIMENT COMPTA

La situació de pandèmia actual pot ser un obstacle per a mantindre l’activitat física, que com ja sabeu és un dels pilars del tractament de la FQ, per això volem compartir amb vosaltres i vosaltres aquest article de l’equip de preparadors físics de l’Associació, els qui ens recorden els efectes de l’exercici físic en la FQ i ens proposen uns vídeos per a perfeccionar l’execució d’alguns exercicis físics. A més, com ja sabeu, en l’Associació continuem en 2021 amb el programa d’entrenament individualitzat ACTIVA-ET, per a millorar la condició física de les persones amb FQ que més ho necessiten.

“En aquest apartat, es pretén posar en coneixement de les persones amb fibrosi quística, les funcions i beneficis que l’exercici físic pot suposar per a millorar la seua qualitat de vida. I com a través del programa “Activa’t”, especialistes de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, juntament amb Fisioterapeutes i Psicòlegs de l’Associació de FQ de la Comunitat Valenciana, duen a terme una planificació d’entrenament físic adaptat a cada persona.

Existeixen evidències científiques des de fa més de 4 dècades que ens informen dels beneficis que aporta l’exercici físic en la Fibrosi Quística. Els beneficis a curt i llarg termini queden reflectits en la millora de la qualitat de vida, en la millora psicològica i en la millora de la potència aeròbica, que és una variable del pronòstic de la malaltia (Perez Ruiz M, 216). A més, l’augment de la pràctica d’activitat física s’acompanya d’una desacceleració en la deterioració de la funció pulmonar en persones amb FQ (Schneiderman-Walker J, 2000).

L’Organització Mundial de la Salut (OMS, 2020) ha actualitzat les recomanacions sobre activitat física i comportament sedentari, subratllant que tothom, independentment de les seues capacitats, pot ser físicament actiu i que cada moviment compta. Remarcant que les pautes han de ser almenys de 150 a 300 minuts d’activitat aeròbica vigorosa o moderada, respectivament, per setmana per a tots els adults, compreses les persones que viuen amb malalties cròniques o discapacitat. Sent per a xiquets i adolescents d’una mitjana de 60 minuts per dia (https://www.who.int/news/item/25-11-2020-every-move-counts-towards-better-health-says-who).

Des del grup d’especialistes de preparadors físics, us presentem uns vídeos que faciliten la tasca d’executar uns certs moviments tècnics orientats a persones amb fibrosi quística, amb intenció d’ajudar al fet que es mantinguen actives físicament i complir amb l’objectiu recomanat per l’OMS dins del termini i en la forma escaient.

Entenem de la importància de l’activitat física en el nostre estil de vida, a fomentar uns hàbits saludables que repercuteixen a curt termini, però sobretot al llarg de la nostra vida, generant en l’organisme un estat òptim o de condicions fisiològiques més eficient per a realitzar les seues funcions metabòliques i millorar amb això la qualitat i esperança de vida”.

Si necessites un assessorament personalitzat o creus que el programa ACTIVA-TE pot ser per a tu, no dubtes a posar-te en contacte amb l’Associació 96356 76 16

Vídeos tutorials per a entrenar a casa, o on el teu vulgues, segons el teu nivell en aqueix determinat moment, pots veure més informació en el DOCUMENT

VEURE TUTORIAL NIVELL BÁSIC

VEURE TUTORIAL NIVELL MITJÀ

VEURE TUTORIAL NIVELL AVANÇAT

Sense Comentaris

Ho sentim, en este moment no es pot fer comentaris