Associació de Fibrosi Quística | El Sistema d’Informació de Malalties Estranyes de la Comunitat Valenciana recull dades sobre la incidència de la Fibrosi Quística.
55341
post-template-default,single,single-post,postid-55341,single-format-standard,eltd-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,borderland-ver-1.8, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,,grid_1200,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

El Sistema d’Informació de Malalties Estranyes de la Comunitat Valenciana recull dades sobre la incidència de la Fibrosi Quística.

El Sistema d’Informació de Malalties Estranyes (ER) de la Comunitat Valenciana (SIER-CV) té confirmats 2.435 casos de ER per al període de detecció 2003-2016 en tota la Comunitad Valenciana.

Aquest sistema de registre vigila de manera sistemàtica les següents 10 malalties estranyes entre les quals es troba la Fibrosi Quística: Esclerosi lateral amiotròfica (ELA), fibrosi quística, malaltia de Huntington, hemofília , displàsia renal, síndrome de Marfan, esclerosi tuberosa, fenilcetonúria, malaltia de Wilson i malaltia de Goodpasture.

A la Comunitat Valenciana, la Fibrosi Quística és la segona malaltia amb major nombre de casos confirmats registrats en el SIER-CV, amb 571 casos (23%).

MALALTIES ESTRANYES MÉS FREQÜENTS A LA COMUNITAT VALENCIANA. (SIER-CV)

Pel que respecta a la distribució de la FQ per províncies, a Castelló la malaltia amb major nombre de casos confirmats registrats és la fibrosi quística, amb 75 casos (el 30%).

A València hi ha 300 casos registrats de FQ (25%), i a Alacant hi ha 196 casos, sent en totes dues províncies la segona ER més freqüent.

Des del Sistema d’Informació de Malalties Estranyes de la Comunitat Valenciana (SIER-CV) es treballa en la validació de diagnòstics, el registre dels casos i les seues característiques personals, demogràfiques i assistencials, i la investigació.

Podeu veure més dades sobre aquest registre ACÍ

Sense Comentaris

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.